Påsköl och extra NØDH2E

Ölsläpp!

Tyvärr ett lite tristare ölsläpp, med enbart svensk påsköl. Jag är speciellt besviken på att inte God Påske från Nøgne Ø var med.. Buuuu.

Nåja, över till vad jag faktiskt köpte!

 • Sigtuna Påsk Alt Bier 2009: En öl jag faktiskt var nyfiken på, och som direkt överraskade med att börja pysa såfort jag fått hem den (eller iallafall i väskan på vägen hem). Kass kapsyl helt enkelt. I flera sekunder funderade jag på om jag skulle ta tillbaka den till bolaget eller öppna den, och som ni ser på bilden nedan så öppnade jag den 🙂 Mini-review: Känner definitivt av beskan. Lite kaffetoner. Doftar lite unket, men det återfinns inte i smaken. En lite syrlig (men inte infekterad-sur) eftersmak. Faktiskt helt godkänd, och god dessutom. Dock inte spektakulär. 6/10
 • Slottskällans Blåkulla: Lite intetsägande, men jag drack aldrig Blåkulla förra året, så får väl ta tillfället i akt!
 • Pumpvikens Påsköl: Yes! Nynäshamn räddar påskölssläppet! Jag älskar nynäshamns öl, och har stort förtroende i deras öl.
 • Sigtuna Easter Booster: Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om denna.. Enda Sigtuna-ölen jag smakat är Unicum Verum Jubileum och den gillade jag iallafall..
 • Oppigårds Easter Ale: Oppigårds gör mig sällan besviken. Ovanligt ful etikett dock 🙂
 • Nils Oscar Kalaspåsköl 2009: Helt klart spännande att de bytt recept från förra året. Man önskar lite att man hade en 2008 för att vertikalprova…
 • Eriksbergs Påsköl: Inget att säga, den ska smakas en gång helt enkelt.
 • Nøgne Ø Dark Horizon Second Edition: Jag vet.. jag vet… jag har redan en flaska av denna monster-brygd.. Men problemet är ju att jag vill ha en flaska att spara, så om jag vill smaka den så behöver jag en till. Och då passade det ju fint att det fanns en kvar på Hansacompagniet 😉
 • Chang Beer: Såg den på hyllan och insåg direkt att det var en öl från beställningssortimentet som jag aldrig smakat: Ner i kassen!
Påsköl

Påsköl

Annonser
Published in: on mars 23, 2009 at 4:00 e m  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://stouter.wordpress.com/2009/03/23/paskol-och-extra-n%c3%b8dh2e/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Har också köpt påsköl. Tänkte ha en liten påskölsprovning. Köpte alla microbryggeriöl förutom Easter Booster som inte fanns på mitt bolag. Så här i förhand tror jag mest på Oppigårds och Nils Oscars.

 2. För mig blev det bara Pumpviken och de båda från Sigtuna. Slottskällan tycker jag blandar och ger så den hoppade jag över. Vet inte varför jag inte tog Oppigårds. Måste nog tillbaka och ta någon sådan också. Chang har jag druckit massor av i Thailand, men där är den på över 6%. När man är där nere tycker jag att den är bra. Bättre än Singha som är lite smaklösare. Har inte provat den som finns här hemma på 5%.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: