‘Tis the season to be jolly…

Eller något sådant. . Årets största (men inte bästa) ölsläpp på bolaget är iallafall något att glädja sig åt! Nu ska jag försöka att inte bara rada upp en massa öl i tråkig lista utan istället skriva lite motiverat. Kommer därför att skippa att skriva om vissa av ölen.

  • Mohawk Blizzard Imperial Porter sitter jag och dricker just nu, och jag måste erkänna att jag dras åt Anders Ands håll. Detta är inte speciellt bra.. Klibbig (inte fyllig), bränd (inte rostad), spritig (inte värmande). Eftersmaken är typ som kaffet jag drack i morse på jobb, som av misstag gjorts alldeles för starkt. Inga andra på jobb var dumma nog att dricka det men jag var i akut behov av mitt koffein på morgonen och tog en rejäl mugg. Kämpade sen i mig det trots att ögonbrynen började rycka och hjärtat slog fortare. Smaken ska vi inte ens prata om, dåligt kaffe blir inte bra bara för att det blir starkare, det blir bara mer av det dåliga. Och där knyter jag ihop denna lilla anekdot, med just jämförelsen att bara för att man har ”mer” av Mohawk Stitch, så blir det inte bra. Stitch gav jag dock en sexa, och Blizzarden är sämre. Nästa öl kostar 50 kr mer per liter men är värd 200 kr mer per liter.
  • Dugges Idjit! 9.5% var jag tvungen att köpa på mig fler av. Jag drack en igår och gav den en stark 9a. Det gör att jag nog tycker att det är den bästa svenska ölen som släppts på bolaget sen jag blev ölnörd för 2½ år sen. Slottskällans imperial stout är väldigt fin med ett eller två år på nacken, men kan inte mäta sig färsk mot Idjit. Måste fundera lite på om det släppts någon bättre svensk öl.. På bolaget alltså.
  • Sigtuna Ace of Spades är lovande, jag är ju en sån där masochist som älskar Mikkeller Black och hur den plågar ens smaklökar.
  • De båda Panil-ölen köptes till provning. Sour-versionen ser jag fram emot, Enhanced är jag mer tveksam till. Har bara druckit Panil Divina från samma bryggeri förut, och den gillade jag ju, så varför inte?
  • BrewDog Abstrakt AB:03: En självklarhet. Ska vara med på provning på fredag. Ifall jag gillar den och det på lördag finns kvar någon av de 160 flaskorna som står på hansacompagniet köper jag nog en till, men om den är slut så överlever jag definitivt.
  • 3 Fonteinen Oude Kriek köps för att komplettera de jag redan har och Liefmans Gluhkriek köps delvis för att jag gillar Liefmans men framför allt för att kunna smaka den både varm och kall. Helt underbart. Adjö glögg!
  • Ölvisholt Jólabjór ser jag fram emot. Gillar rökigare öl, och gillar även Ölvisholt, dock mest p.g.a Lava. Men om någon ska vara bra på rök (och aska) så är det väl ändå islänningarna?
  • Mikkeller Santas Little Helper, 2010 är en årgångs-serie jag kom in i väldigt sent. Har druckit 2009 (Yum), har den fatlagrade 2009 i skåpet (Förhoppningsvis yum) och ser fram emot 2010. Stort stort tack till Mikkeller för flaskstorleken.
  • Great Divide Hibernation Ale var ölen som jag drack 2008 och tyckte om, sen drack igen 2009 och tyckte var ännu godare. Så varför inte plocka på sig en 2010 också? Borde egentligen köpa fler, den är alldeles för billig.

 

Julöl 2010

Julöl 2010

 

 

Annonser
Published in: on november 16, 2010 at 4:56 e m  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://stouter.wordpress.com/2010/11/16/tis-the-season-to-be-jolly/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: